Sihteerin kevätkirje 23.2 2021 klo 23.26

Lunta tulvillaan, kuin ennen vanhaan!

Omakotitalojen ja rivarien asujat sen tietävät. 
Korona jatkaa kulkuaan ja pitkän hiljaisehkon kauden jälkeen on täälläkin tartuntalukemat kohonneet, tosin rokotuksetkin lisääntyvät, ei ihan samaan tahtiin kai kuitenkaan. 

Eilen maanantaina oli yhdistyksen vuosikokous, läsnäolokokouksena, kun emme suuria kansanjoukkoja edellisten vuosien perusteella odottaneet. Oikeassa olimme, paikalla oli 8 henkilöä, hallitus ja puheenjohtajaksi erikseen pyydetty yhdistyksen jäsen.

Hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa ja entisin tehtävin. 

Toimintakertomuksessa on peruutusten lisäksi sentään 6 tapahtumaan. Toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle karumpaa on kerrottavaa. Vain vuosikokous on tiedossa, muita menoja ei edes suunniteltu, jotain pariin otteeseen lykättyä on mahdollisesti syksyllä tiedossa, jos ja jos, kukaanhan ei tiedä. Mutta jos elämä vapautuu, on hallitus aika nopeakäänteinen jotain edes kehittämään. Odotellaan toivorikkaina. 

Viime vuodet ovat osoittaneet, että menoihin ei juuri lehti-ilmoitusten perusteella ketään ilmoittautunut. Kotisivut ja nämä vapaamuotoiset kirjeeni hoitivat tiedotuksen. Nyt päätettiin periaatteessa siirtyä sähköiseen tiedottamiseen ja ilmoittaa vain vuosikokouksesta lehdessä. Tässä kohdassa heräsi kyllä ajatus, että jos olette sitä mieltä, että ilmoitus seurapalstalla on tärkeä ja tarpeellinen, pistäkäähän postia. Päätöshän voidaan pyörtää. 

Tiistain viimeinen tunti menossa, radio ilmoittelee jäätävästä tihkusta ja huonosta ajokelistä. Eipä tähän aikaan paljon liikkeellä taida väkeä olla.

Hyvää helmikuun loppua, kohta vuosi  meillä koronaa takana, toivottavasti ei toista edessä! 

Voikaa hyvin!
Terveisin
Mirja

 

Puikkojen syksyn 2019 tuotantoa lahjoitettiin kahteen paikkaan       

                                                          
Merja Väistön kutomat luksustason kirjoneulesukat lahjoitetaan Naistenpankille,
joka saa niistä rahaa toiminnalleen. 
Myllymäen lastenkotiin menee isompi lasti: noin 40 sukat ja 7 pipoa sekä lapasia ja myssy-huiveja.
Siis kaiken kaikkiaan taitavaa, esimerkillistä ja ansiokasta toimintaa yhdistyksemme Puikkokerholta!
                                

 

Talvipuikot suihkivat - Puikkokerho työsti vasullisen värikkäitä sukkia. 
Puikkokerhon talven -19 tulos oli huimat n. 70 sukkaparia. Ne jaettiin  mm. Myllymäen lastenkotiin, Pehetukikeskukseen, 
Vammaisten tukikeskukseen jahuostaanotetuille. Lahjoituksen saaneet tahot ovat kiittäneet lämpimästi puikkokerholaisia.

           

               

Mahtava lahjoitus taas Puikkokerholta:
13.11. veivät Tiina Aalto-Huhtinen ja Merja Väistö Lentäjäntien nuorisokotiin kolme kukkuraista kassillista ahkerien puikkokerholaisten tuotoksia. 

            
       

 

Puikkokerholaiset valmistivat 13 kpl  
sytomyssyjä, jotka lahjoitettiin
Etelä-Karjalan keskussairaalan syöpäosastolle A3. Lue lisää sytomyssyistä Novitan sivuilta.

Puikkokerhon kokoontuminen ke 4.10. 
Varasinin ensi viikolle keskiviikoksi OAJ:n toimistolle, Kannelk 2, klo 11-13 ajan meille puikoille.Siihen ehtivät nekin, joille koulukkaita on tulossa tai haettavissa tai jotain vastaavaa.
Tarkoituksena on tuoda omat turhat lankansa, ne hyvinkin innostavat muita. Langat voi ottaa ihan omaan käyttöönsä tai toisaalta tehdä niistä tähän projektiimme. Ja tulosten viemistähän kaavailtiin helmikuuksi, ei jouluksi.Vastaavanlainen vaihto voidaan pitää ihan hyvin keväälläkin. Tai vaikka useamminkin, jos vaihdettavaa/poistettavaa löytyy.
Tiina oli sitä mieltä, että kahvitkin voimme toimistolla juoda. Siellä on astiat ja muu sellainen tarpeellinen. Pullaa/keksiä ei ole, saattaa siellä kahvitkin löytyä. Minä otan pieneen pulloon kahvimaitoa, varoiksi. Ja, talon alakerrassa on kauppa, sieltä saa. Jos jollakulla on pullaa kotona, sopii tuoda. Tai leipomo vieressä, joutsenolaiset voisivat tuoda vaikka viinerit ja maksettais pullasta.
Sytomyssyt voi tuoda myös silloin, katsotaan, montako on ja kuka vie (tekijät).Lankoja perkaamaan! Kaikenlaiset pikkukerätkin käyvät. Mehän luomme pätkistäkin ihmeitä.terveisin Mirja

                        
Puikkokerho kutoi langanpätkät käyttöön
Kolme muovikassillista täyttä tavaraa: sukkia, lapasia, pipoja, säärystimiä ja kaulaliina otettiin ilolla vastaan Lentäjäntien nuorisoryhmäkodissa, kun Puikkokerhon trio vei talven työt perille. Kerholaiset hyödynsivät pikkukerät ja jäännepätkät, ja kirjavaa syntyi!
Nuorisokodin henkilökunta hymyili onnesta, ja neuleitten näkeminen sulatti epäluuloisen Camillan, joka ensimmäisenä asukkina sai valita itselleen jotain.
 Hän halusi kaikki vaaleanpunaiset!
Kaikkiaan käsitöitä oli toista sataa, ja lentäjäntieläisten lisäksi niitä riittää jaettavaksi myös Tarulantuvan ja Voisalmen vastaaottokodin pienemmille asukeille. Puikkokerho on löytänyt hyvän kohteen, johon töitä voi  lahjoittaa vastakin. Tarve on jatkuva ja kulutus kovaa.   

Puikkokerho hyvällä asialla tammikuussa -17
Eksoten synnytysosasto sai turvalonkeroita

Turvalonkerot tarjoavat näprättävää keskosvauvoille, joilla on ympärillään yleensä nippu erilaisia letkuja ja johtoja. Turvalonkerot ovat vastasyntyneille terveellisempi vaihtoehto kuin irrotella hoito- j

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.