Muistikummit tarjoaa tilaisuuden tehdä hyvää
Me kaikki voimme olla hyväntekijöitä arjessa – muistikummeja. Pienin teoin rakennamme yhdessä muistisairaille ystävällistä Suomea.
Muistikummituokioon ovat kaikki ja kaikenikäiset ympäri Suomea tervetulleita. Tunnin mittaisessa tuokiossa tuleva muistikummi oppii ja oivaltaa muistisairauksista viisi tärkeää asiaa. Tämän jälkeen muistikummi voi helposti tehdä omassa arjessaan muistiystävällisiä tekoja.
Mikään teko ei ole liian pieni. Jokainen teko lasketaan. Joka ikinen teko on yhtä tärkeä muistiystävällisen yhteiskunnan rakentamisessa. Muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito.
Me kaikki joudumme tekemisiin muistisairauden kanssa jossain vaiheessa elämää. Vaikka ei itse sairastuisi, oma perheenjäsen, ystävä tai työkaveri voi sairastua. Tai sitten tapaamme muistisairaan ihmisen ulkoilulenkillä, terveyskeskuksen vastaanotolla tai ruokakaupassa. Muistisairaita ihmisiä on Suomessa 193 000. Se on koko perheen sairaus, ja kun mukana lasketaan läheiset, muistisairaus on osa miljoonan suomalaisen arkea.
Muistikummina toimiminen ei tarkoita sitä, että kummi sitoutuu paljon aikaa haukkaavaan toimimiseen. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja.
Ensimmäinen teko voi olla se, että kertoo muistikummeista ystävälle, naapurille tai hyvän päivän tutulle! Hänelle voi vinkata myös siitä, että ympäri maan on 44 muistiyhdistystä, jotka kertovat mielellään lisää ja järjestävät muistikummituokiota.
Muistikummit kuuluvat maailmanlaajuiseen Dementia Friends -liikkeeseen, joka on saanut alkunsa Japanista ja Isosta-Britanniasta. Se on kaikkien aikojen suurin ponnistus sen eteen, että mielikuvat ja käsitykset muistisairauksista muuttuvat ja niihin liittyvät leimat pyyhitään pois. Muistikummeja on tällä hetkellä jo 14 miljoonaa yli 30 maassa viidessä maanosassa – Suomessa ohjelma lanseerataan 17.9.2018 alkavalla Muistiviikolla. Ohjelmaa koordinoi Suomessa Muistiliitto ja muistikummeilla yritetään osaltaan tehdä Suomesta muistiystävällinen vuoteen 2020 mennessä- Kansallisen muistiohjelman tavoitteen mukaisesti.
Lisätietoja:
• www.muistikummit.fi

Mahtava lahjoitus taas Puikkokerholta:
13.11. veivät Tiina Aalto-Huhtinen ja Merja Väistö Lentäjäntien nuorisokotiin kolme kukkuraista kassillista ahkerien puikkokerholaisten tuotoksia. 

            
       

 

Puikkokerholaiset valmistivat 13 kpl  
sytomyssyjä, jotka lahjoitettiin
Etelä-Karjalan keskussairaalan syöpäosastolle A3. Lue lisää sytomyssyistä Novitan sivuilta.

Puikkokerhon kokoontuminen ke 4.10. 
Varasinin ensi viikolle keskiviikoksi OAJ:n toimistolle, Kannelk 2, klo 11-13 ajan meille puikoille.Siihen ehtivät nekin, joille koulukkaita on tulossa tai haettavissa tai jotain vastaavaa.
Tarkoituksena on tuoda omat turhat lankansa, ne hyvinkin innostavat muita. Langat voi ottaa ihan omaan käyttöönsä tai toisaalta tehdä niistä tähän projektiimme. Ja tulosten viemistähän kaavailtiin helmikuuksi, ei jouluksi.Vastaavanlainen vaihto voidaan pitää ihan hyvin keväälläkin. Tai vaikka useamminkin, jos vaihdettavaa/poistettavaa löytyy.
Tiina oli sitä mieltä, että kahvitkin voimme toimistolla juoda. Siellä on astiat ja muu sellainen tarpeellinen. Pullaa/keksiä ei ole, saattaa siellä kahvitkin löytyä. Minä otan pieneen pulloon kahvimaitoa, varoiksi. Ja, talon alakerrassa on kauppa, sieltä saa. Jos jollakulla on pullaa kotona, sopii tuoda. Tai leipomo vieressä, joutsenolaiset voisivat tuoda vaikka viinerit ja maksettais pullasta.
Sytomyssyt voi tuoda myös silloin, katsotaan, montako on ja kuka vie (tekijät).Lankoja perkaamaan! Kaikenlaiset pikkukerätkin käyvät. Mehän luomme pätkistäkin ihmeitä.terveisin Mirja

                        
Puikkokerho kutoi langanpätkät käyttöön
Kolme muovikassillista täyttä tavaraa: sukkia, lapasia, pipoja, säärystimiä ja kaulaliina otettiin ilolla vastaan Lentäjäntien nuorisoryhmäkodissa, kun Puikkokerhon trio vei talven työt perille. Kerholaiset hyödynsivät pikkukerät ja jäännepätkät, ja kirjavaa syntyi!
Nuorisokodin henkilökunta hymyili onnesta, ja neuleitten näkeminen sulatti epäluuloisen Camillan, joka ensimmäisenä asukkina sai valita itselleen jotain.
 Hän halusi kaikki vaaleanpunaiset!
Kaikkiaan käsitöitä oli toista sataa, ja lentäjäntieläisten lisäksi niitä riittää jaettavaksi myös Tarulantuvan ja Voisalmen vastaaottokodin pienemmille asukeille. Puikkokerho on löytänyt hyvän kohteen, johon töitä voi  lahjoittaa vastakin. Tarve on jatkuva ja kulutus kovaa.   

Puikkokerho hyvällä asialla tammikuussa -17
Eksoten synnytysosasto sai turvalonkeroita

Turvalonkerot tarjoavat näprättävää keskosvauvoille, joilla on ympärillään yleensä nippu erilaisia letkuja ja johtoja. Turvalonkerot ovat vastasyntyneille terveellisempi vaihtoehto kuin irrotella hoito- j

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.